Logopedie Sterk

Sterker worden in vaardigheden

Julianalaan 54, Delft
+31-(0)618474458

Specialisatie

Praktijk Logopedie Sterk is gespecialiseerd in:

Het stimuleren van mondfuncties en de communicatie bij kinderen

Het gaat om mondfuncties zoals beter leren kauwen en slikken, proeven, mondsluiting en ademen door de neus in plaats van door de mond. Vaak is het ook nodig om de communicatie te stimuleren zodat bijvoorbeeld gillen of huilen afneemt en ‘om iets vragen' of 'iets zeggen’ ervoor in de plaats komt.

Het kindvriendelijke programma ‘Het Mondcircus' is geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsniveau van 2 ½ tot 8 jaar en stimuleert mondfuncties en de communicatie spelenderwijs maar wel doelgericht. Ouders en andere betrokkenen zoals begeleiders en de school kunnen meedoen met dit programma. U kunt meer lezen over "Het Mondcircus" op de site www.mondcircus.nl

Begeleiding voor een beter leesbegrip

Begrijpen wat je leest is belangrijk voor alle schoolvakken maar ook op de werkvloer en in het dagelijks leven. Veel informatie is schriftelijk daarom maakt een beter begrip van schriftelijke taal al een groot verschil voor het kunnen meedoen in de samenleving maar ook voor een goede start in het leven.

U kunt bij ons ook maatwerk didactische teksten bestellen die precies aansluiten bij het leesniveau en de persoonlijke belangstelling of behoefte.

Fotopraatboeken

Fotopraatboeken zijn gepersonaliseerd en worden gebruikt voor kinderen en volwassenen die door de ander niet goed begrepen worden of in de toekomst niet meer goed begrepen zullen worden. Om alle taalfuncties te stimuleren is een juiste keuze van foto’s belangrijk. Er zijn verschillende manieren om taalfoto’s te gebruiken. In een map of digitaal, via een mobiele telefoon of tablet. Het is verstandig om tijdig te beginnen met de opzet van een fotoboek om communicatieproblemen, frustratie en gedragsproblemen te voorkomen of te minimaliseren.